Kävimme tänään Leenin ja lasten kanssa tontilla katsomassa, miten kaivurit olivat aloittaneet hommansa. Tässä Karlan ja Joelin keskustelu:

K: Meidän kaivurimies tekee hommia tuollain rauhallisesti ja tarkasti, teidän kaivurimies hosuu.
J: Mutta meidänpä kaivurimies saa kaivettua tontin nopeammin.
K: No eihän se ole vielä edes aloittanut teidän tontilla, meidän tontilla ollaan jo hommissa.
J: Nii-i, ja meidän kaivuri on pienempi kuin teidän, mutta teidän kaivuri nitisee enemmän.
K: Meidän kaivinkonemies on vanha ja teidän aikuinen.

Oi että mua nauratti kuunnella tuota vertailua vieressä.

Kävin juttelemassa "meidän" kaivinkonemiehemme Haaviston kanssa. Kysyin, ehtisikö hän millään käydä kaivamassa meidän tontilla niin, että pystyisimme huomenna aloituskokouksen lisäksi pitämään myös pohjakatselmuksen. Hän raapi päätään ja hymähti, ettei onnistu millään, sillä siinä meidän naapuritontillamme, jossa hän oli, on huomenna pohjakatselmus. No ei voi mitään, täytyy pitää pohjakatselmus myöhemmin, totesin. Vähän vielä hiillostin ja kysyin, milloin sitten voisimme pitää pohjakatselmusta, mutta siihen hän kuulemma voi vastata paremmin huomenna.

Jotain tehoa käynnilläni oli ollut, sillä Haavisto oli myöhemmin soittanut Janille, että käy huomenna kaivamassa meidän tontin ylempänä olevaa osaa, että näkee, tarvitseeko isompaa konetta. Vähän ajan päästä siitä oli soittanut uudestaan, että saa isomman koneen viikonlopuksi, joten tekee ilmeisesti silloinkin hommia meidän tontilla. Oli myös maininnut, että emäntä kävi jo häneltä kyselemässä, milloin voi pitää pohjakatselmusta.