Nysväämiseltä tuo homma tosiaan tuntuu. Pieniä juttuja, joihin kuitenkin tuhrautuu kamalasti aikaa. Huomenna alkaa sisätäytöt, joten sitä varten on pitänyt siivota pihaa puista (ja niitä puita nauloista ja ruuveista...), viedä narut sähköputkien läpi, laittaa patolevyt ja niiden listat, sisäpuolen styroksit paikoilleen jne. jne. Niin ja vetää maadotusjohto talon ympäri, tai maarotus, kuten Jan tamperelaisittain sanoi. En ollut osannut ollenkaan ajatella, kuinka paljon jää hommia vielä perustusten valmistumisen ja talopaketin saapumisen väliin. Talopaketti siis tulee 5.8., juuri sopivasti Janin syntymäpäivänä.

Pojat on olleet pitkiä päiviä tontilla, eilen olivat klo 10-15 ja 17-20, tänään klo 12-19. Hyvinhän heillä touhua riittää ja varsinkin silloin, kun on kavereita paikalla. Välillä kuitenkin tulee ongelmia, joten kyllä heidän läsnäolonsa oman huomionsa vie ja keskeytyksiä omiin hommiin tulee. Jan on aamuvarhaisesta yömyöhään hommissa, jotta saisi kaiken tarpeellisen tehtyä.

Kyllä tuo rakentaminen kunnon päällekin käy. Välillä on tosi rankkaa. Mutta se hyvä puoli, että ketteryys ainakin paranee, kun pitää kiipeillä perustusten yli puolelta toiselle vähän väliä. Kohta kiipeily helpottuu, kun saadaan täytöt paikoilleen.