Tänään teimme poikien kanssa suururakan. Lähdimme aamulla käymään raksalla, jossa takkamies oli jo touhuamassa. Viimeiset sopimukset takan muodosta ja lähdimme viipottamaan muualle.


Tällainen takka raksalla illalla odotti. Vielä puuttuu piippu ja pinnan päällystys.

Ensin menimme Suomi-Soffaan koepomppimaan sohvia. Sieltä ei varmaan kuitenkaan uskalla nyt mitään sohvaa ostaa, koska firman tulevaisuus on niin epävarma. Kahdenkymmenen vuoden takuulla ei tee mitään, jos ei koko firmaa ole enää olemassa.

Pukkilasta tuli sopivasti viesti, että tilaamani näytelaatat olivat tulleet. Niinpä kurvasimme sen pihaan ja hain laatat mukaan. Kävimme hakemassa evästä kaupasta ja autossa söimme hieman lounasevästä. Mahat täynnä menimme Rauta-Otraan katselemaan tapetteja. Sinne meidän mukaan tuli sisustussuunnittelija Mari. Mitään suurempia ahaa-elämyksiä ei siellä enää tullut, mutta vahvistuksia aikaisempiin päätöksiin ja maalivärisävyt tapeteille. Vauvan huoneeseenkin olisi tapettivaihtoehdot valmiina.

Nekalasta ajoimme Kangasalle Vehoniemen soraan katsomaan laattoja. Eipä ollut kovin kummoiset laattavalikoimat. Tai siis valikoimaa riitti, muttei oikein mitään kivaa tai jos olikin hienoja niin sitten ne maksoivat hunajaa. Yksi kiva lattialaattaehdokas sieltä sentään löytyi.

Niin, ja miten reissu sujui lasten kanssa? Loistavasti! Rauta-Otrassa pojat söivät rusinoita ja vähän karkkia, muuten he katselivat itsekin tapettikirjoja ja esittivät mielipiteitään tapeteista. Vehoniemessä otimme kannettavat dvd-soittimet esille ja pojat katsoivat ohjelmia hiiren hiljaa. Mahtavaa.

Kotona aukaisin Pukkilan laattapaketin ja kyllä siinä olleet lattialaattaehdokas ja vessantehosteseinäehdokkaat ovat tosi hienoja. Jankin tykkäsi. Voi olla, että tässä pitää päätyä "sekoitusvaihtoehtoon", eli osa laatoista Pukkilasta ja osa Laattapisteestä.