Eilen kävimme aamupäivällä poikien kanssa Toikkosella ja Ylöpuussa hakemassa laminaattimalleja. Sen jälkeen vein pojat leikkimään Juliuksen kanssa ja lähdin itse sisustuskierrokselle. Ensin poikkesin Pukkilaan hakemaan mallikappaleita laatoista, joita olen taloon ajatellut. Täytyy sanoa, että Pukkilassa ei saa palvelua. Saa kyllä, jos pyytää, muttei yhtään ylimääräistä ja senkin pitkin hampain. Ei mitään vinkkiä tai muuta, mitä tuollaisessa liikkeessä odottaisi saavan. Taitavat liikaa luottaa maineeseen tai sitten diilit isojen firmojen kanssa riittävät, joten intoa yksittäisten ihmisten palveluun ei ole. Sain kuitenkin mukaan joitakin laattoja.

Seuraavaksi suuntasin Seinäruusuun katsastamaan tapetteja. Siellä minua autettiin parhaan mukaan ja sainkin sieltä vinon pinon tapettikirjoja mukaani lainaan. Tuntuu vain tosi vaikealta hahmottaa tiloja ja minkälaiset tapetit sinne sopisivat. Ongelma on, että eteisestä näkee lasi-ikkunaoven kautta työhuoneeseen, joten niihin pitäisi tulla jotenkin yhtenäisyyttä tapeteilla ja olohuoneesta taas näkee eteiseen ja päin vastoin, joten niidenkin tapetit pitäisi olla samassa linjassa. Ja toki muutenkin -en halua talon olevan tilkkutäkki, jossa on joka huoneessa aivan erilainen tunnelma.

Seinäruususta otin suunnan Lielahteen Laattapisteeseen. Menin sinne lähinnä katsomaan glitter-saumalaastia, josta sisustussuunnittelijamme Mari oli maininnut, mutta huomasinkin pian saavani erinomaista suunnittelupalvelua. Luokseni tuli Jaana, joka löysi tosi nopeasti kanssani saman sävelen ja osasi suoraan esitellä laattoja, jotka olivat mieleeni. Hän myös lupasi tehdä tarjouksen laatoista ja sainkin tänään sähköpostiini kattavan tarjouksen kuvien kera. Nyt pitääkin miettiä, että otammeko laatat Laattapisteestä, Puustellista, molemmista vai vielä jostain muualta. Niin, ja se glitter-laasti. Se unohtui.

Illalla vasta ongelmat alkoivatkin. Leo torppasi täysin hänen huoneeseensa ajatellun tummansinipohjaisen laivatapetin. Jan tyrmäsi puolestaan eteiseen ajatellun Nina Cambellin Birdcage Walk -tapetin. Jaahas, suunnitelmat siis menevät uusiksi. Erityisesti olohuoneen tehostetapetti tuntuu tosi vaikealta löytää. Neljän metrin korkeus tuo omat haasteensa...

Huomenna suuntana olisi Rauta-Otran tapettiosasto ja Vehoniemen soran laatat. Sen jälkeen pitää vain alkaa tehdä päätöksiä eikä jahkailla.

Muu ahdistus edistymisen suhteen on hieman helpottanut. Jan on saanut tosi hienosti väliseinärunkoja tehtyä ja itsekin olin siellä viikonloppuna auttamassa ja alajuoksuja mittaamassa, sahaamassa ja liimaamassa. Tero oli apuna sunnuntaina. Torstaista sunnuntaihin on Jampe luvannut tulla avuksi ja torstaina tulee myös Erkko. Huomenna tai torstaina tulee takan tekijä tekemään takkaa ja piippua. Joten kyllä se siitä suttaantuu. Lisäksi Jan otti viikon kolme talvilomaa.


Vasemmalla ovi saunasta pesuhuoneeseen. Saunaan tulee lasiseinää tiiliseinän yläpuolelle.


Tero tekee välipuita ovia varten.


Näin seinää nousee yhteistyönä "hieman" nopeammin kuin yksin tehden.


Teron nikkarointinäyte.


Isoveli käyttää voimaa.


Taukoja unohtamatta! Leo, Julia ja Joel.